Рэспубліканскае навуковае ўнітарнае прадпрыемства " Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі»
Рэспубліканскае навуковае ўнітарнае прадпрыемства " Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі»

Ч. 1: Тэндэнцыі развіцця рынкаў харчавання ў канцэпцыі глабальных ланцужкоў стварэння кошту / Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі

Ч. 1: Тэндэнцыі развіцця рынкаў харчавання ў канцэпцыі глабальных ланцужкоў стварэння кошту / Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі

УДК [339.13.017:338.439]:330.133(100)

EDN: https://elibrary.ru/CIMLJO

ISBN  978-985-7149-89-6.

Праблемы і перспектывы развіцця канкурэнцыі на рынках харчавання і тавараў для сельскай гаспадаркі ЕАЭС ва ўмовах цыфраізацыі і ўплыву глабальных тэндэнцый. У 2 ч.  Ч. 1:Тэндэнцыі развіцця рынкаў харчавання ў канцэпцыі глабальных ланцужкоў стварэння кошту / Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі; А. У. Піліпук [і інш.]. –  Мінск : Інстытут сістэмных даследванняў у АПК НАН Беларусі, 2022.  –  358 с.

 

Матэрыял адобраны і рэкамендаваны да выдання на пасяджэнні вучонага савета Рэспубліканскага навуковага унітарнага прадпрыемства «Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі» (пратакол №  9  ад 8 верасня 2022 г.)

Рэцэнзенты: доктар эканамічных навук, дацэнт А. В. Калмыкоў, доктар эканамічных навук, прафесар В. В. Пузікаў.

У магаграфіі прадстаўлены вынікі, атрыманыя ў ходзе выканання навукова-даследчай работы для афіцыйнага выкарыстання Еўразійскай эканамічнай камісіяй "Праблемы канкурэнцыі на рынках харчавання Еўразійскага эканамічнага саюза". Вывучэнне рызыкі ўзнікнення рынкавай улады ў асобных сектарах аграпрамысловага комплексу ў выніку цыфравізацыі і выхаду найбуйнейшых шматнацыянальных карпарацый на рынкі тавараў для сельскай гаспадаркі ў Еўразійскім эканамічным саюзе" у 2020–2021 гг.

У першай частцы прааналізаваны тэндэнцыі развіцця рынкаў харчавання ў канцэпцыі глабальных ланцужкоў стварэння кошту, выкананы аналіз інавацыйнай актыўнасці гаспадарчых суб'ектаў і цыфравізацыі ў аграхарчовай сферы дзяржаў – членаў Еўразійскага эканамічнага саюза, вызначаны асаблівасці і наступствы інтэграцыі ў глабальныя харчовыя рынкі.