Рэспубліканскае навуковае ўнітарнае прадпрыемства " Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі»
Рэспубліканскае навуковае ўнітарнае прадпрыемства " Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК Нацыянальнай акадэміі навук Беларусі»

11. Канкурэнтаўстойлівае развіццё вытворчасці прадуктаў здаровага харчавання ў прадпрыемствах харчовай прамысловасці Беларусі

11. Канкурэнтаўстойлівае развіццё вытворчасці прадуктаў здаровага харчавання ў прадпрыемствах харчовай прамысловасці Беларусі

УДК 339.137.2:664-035-021.466(476)

ББК 65.304.25(4Беи)

Г96

Гусакоў, У. Р. Канкурэнтаўстойлівае развіццё вытворчасці прадуктаў здаровага харчавання ў прадпрыемствах харчовай прамысловасці Беларусі / У. Р. Гусакоў, А. У. Піліпук ; Нацыянальная акадэмія навук Беларусі, Інстытут сістэмных даследаванняў у АПК НАН Беларусі. – Мінск: Беларуская навука, 2018. – 367 с.

ISBN 978-985-08-2307-6.

Рэцэнзенты: доктар эканамічных навук, прафесар С. Г. Голубеў, кандыдат эканамічных навук, дацэнт В. І. Бельскі

У выданні прадстаўлены комплексныя даследаванні тэорыі і метадалогіі эфектыўнай канкурэнцыі і эканамічнай кластарызацыі, якая забяспечвае накіраванае ўстойлівае развіццё харчовай прамысловасці Беларусі. за кошт узмацнення канкурэнтаздольнасці існуючых прадпрыемстваў і выкарыстання актуальных інструментаў кластарнай арганізацыі пры фарміраванні новай галіны вытворчасці прадуктаў здаровага харчавання.

На аснове абагульнення сучасных праблем вытворчасці і збыту прадуктаў харчавання на глабальным і нацыянальным узроўні прапанавана і абгрунтавана навуковая тэорыя эканомікі харчавання.

Прызначана для кіраўнікоў і спецыялістаў сферы вытворчасці і рэалізацыі прадуктаў харчавання, органаў дзяржаўнага кіравання, супрацоўнікаў навукова-даследчых інстытутаў, выкладчыкаў і студэнтаў навучальных устаноў эканамічнага профілю.